نویسنده : ميلاد بيات
تاریخ : پنج شنبه 31 فروردين 1396
|
بانوفاطمه زهرا(س)در باورهای عامیانه و افسانهها ودر جبهه جنگ دفاع مقدس
برخلاف منابع تاریخی کمی که در مورد فاطمه در دسترس میباشد، درجه اهمیت فاطمه در باورهای عامه و داستانهای موجود در جهان اسلام جالب توجه میباشد. به نوشته جین کالمارد در دانشنامه ایرانیکا، در اینگونه داستانها معمولاً آنچه که وی قسمتهای «ناخوشایند» مینامد (مانند کشمکشهای وی با علی) محو میشود و در عوض مواردی که وی آنها را «به سود» فاطمه مینامد (مانند شجاعت او در هنگام رویارویی در برابر ابوبکر در مورد فدک) بزرگ نشان داده میشود. به علاوه، این داستانها انواع کرامات، معجزات، و حکایات در مورد تولد، نامزدی، ازدواج، بکارت، بارداری، مادری و قدرت فاطمه را به تفصیل شرح دادهاند.
هانری کربن تناظری بین فاطمه در متون مذهبی و آناهیتا، الههٔ باروری و آبهای روان در ایران باستان، مشاهده نمودهاست. ویلهلم ایلرز در مطالعاتش بر روی منابع شیعه، بر این ارتباط تأکید و اشاره میکند که در این منابع آبهای بهشت و زمین و نمک، جزئی از مهریه فاطمه بودهاست. همچنین در اعتقادات عوامانه فاطمه و در آئینهایی که به باروری مرتبط است با عناصری که سمبل باروری هستند در ارتباط میباشد، مانند رنگین کمان، گل یاسمن و انار.
در جبهه جنگ دفاع مقدس(رمزهاي عمليات)
در دوران جنگ ایران و عراق، «یافاطمه الزهرا علیها سلام» بعنوان رمز ۴ عملیات مختلف نیروهای ایرانی (عملیات فتحالمبین در سال ۱۳۶۱،عملیات کربلای ۵ در سال ۱۳۶۵، عملیات والفجر ۸ در سال ۱۳۶۵، عملیات نصر ۷ در سال ۱۳۶۷)انتخاب گردیده بود. در کتاب خاکهای نرم کوشک (پیرامون زندگی عبدالحسین برونسی) خاطراتی از وی مبنی بر هدایت رزمندگان ایرانی در نبردهای سخت نقل شدهاست.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها: بانوفاطمه زهرا(س)در باورهای عامیانه و افسانهها"عاميانه"اسطوره اي"باور"جنگ تحميلي"هشت سال دفاع مقدس"رمزهاي عمليات"،