زندگي نامه حضرت فاطمه زهرا (س)

درگذشت بانوفاطمه زهرا(س)
نویسنده : ميلاد بيات
تاریخ : پنج شنبه 31 فروردين 1396

درگذشت بانوفاطمه زهرا(س)

 

پس از حجة الوداع، محمد به فاطمه گفت که وی اولین نفر از خانواده‌اش است که پس از وفات به وی ملحق خواهد شد؛ محمد چند روز پس از آن درگذشت؛ فاطمه بسیار غم زده گشت و پس از مدتی درگذشت. بعضی منابع اولیه چنین می‌نماید که در پایان عمر، او با ابوبکر که تقاضای عیادت او را داشته‌است، آشتی می‌کند. اما اکثریت منابع چنین می‌نویسند که او تا پایان عمر، از ابوبکر عصبانی بود؛ به گفته دانشنامه اسلام فاطمه ۶ ماه پس از وفات پدرش درگذشت.بگفتهٔ قول غالب، وفات او در آرامش بود. او خودش را با کمک همسرش شستشو می‌دهد و در آرامش به استقبال وفات می‌رود. اما این در تضاد با روایتی است که در منابعی مانند یعقوبی آمده‌است. این منابع چنین می‌گویند که زنان قریش و همسران محمد به دیدن فاطمه می‌آیند. اما فاطمه به اسما بیوه جعفر ابن ابی طالب، می‌گوید که از ورود آنان جلوگیری کنند. زیرا فاطمه در وضع بسیار بدی بود و در اثر بیماری بسیار نحیف شده بود. به مانند سایر اتفاقات زندگی خصوصی فاطمه وفات او نیز در هاله‌ای از ابهام است.بروجردی، روحانی، شاهرودی و حسین خراسانی، روحانیان و مراجع شیعه، معتقدند که فاطمه در اثر صدمات و جراحات وارده که در حین رویداد خانه فاطمه اتفاق افتاد و منجر به شکستگی پهلو و سقط جنین وی گردید، کشته شده‌است. در عین حال این نویسندگان بر این نظر دارند که فاطمه بین ۷۵ تا ۹۵ روز پس از وفات محمد درگذشته‌است.



طبقه بندی: درگذشت بانوفاطمه زهرا(س)، ، |
برچسب ها: درگذشت بانوفاطمه زهرا(س)"وداع"حجة الوداع"سقط جنين،


بانوفاطمه زهرا(س)در باورهای عامیانه و افسانه‌ها ودر جبهه جنگ دفاع مقدس
نویسنده : ميلاد بيات
تاریخ : پنج شنبه 31 فروردين 1396

بانوفاطمه زهرا(س)در باورهای عامیانه و افسانه‌ها ودر جبهه جنگ دفاع مقدس

برخلاف منابع تاریخی کمی که در مورد فاطمه در دسترس می‌باشد، درجه اهمیت فاطمه در باورهای عامه و داستان‌های موجود در جهان اسلام جالب توجه می‌باشد. به نوشته جین کالمارد در دانشنامه ایرانیکا، در اینگونه داستان‌ها معمولاً آنچه که وی قسمت‌های «ناخوشایند» می‌نامد (مانند کشمکش‌های وی با علی) محو می‌شود و در عوض مواردی که وی آن‌ها را «به سود» فاطمه می‌نامد (مانند شجاعت او در هنگام رویارویی در برابر ابوبکر در مورد فدک) بزرگ نشان داده می‌شود. به علاوه، این داستان‌ها انواع کرامات، معجزات، و حکایات در مورد تولد، نامزدی، ازدواج، بکارت، بارداری، مادری و قدرت فاطمه را به تفصیل شرح داده‌اند.

هانری کربن تناظری بین فاطمه در متون مذهبی و آناهیتا، الههٔ باروری و آب‌های روان در ایران باستان، مشاهده نموده‌است. ویلهلم ایلرز در مطالعاتش بر روی منابع شیعه، بر این ارتباط تأکید و اشاره می‌کند که در این منابع آب‌های بهشت و زمین و نمک، جزئی از مهریه فاطمه بوده‌است. همچنین در اعتقادات عوامانه فاطمه و در آئین‌هایی که به باروری مرتبط است با عناصری که سمبل باروری هستند در ارتباط می‌باشد، مانند رنگین کمان، گل یاسمن و انار.

در جبهه جنگ دفاع مقدس(رمزهاي عمليات)

در دوران جنگ ایران و عراق، «یافاطمه الزهرا علیها سلام» بعنوان رمز ۴ عملیات مختلف نیروهای ایرانی (عملیات فتح‌المبین در سال ۱۳۶۱،عملیات کربلای ۵ در سال ۱۳۶۵، عملیات والفجر ۸ در سال ۱۳۶۵، عملیات نصر ۷ در سال ۱۳۶۷)انتخاب گردیده بود. در کتاب خاکهای نرم کوشک (پیرامون زندگی عبدالحسین برونسی) خاطراتی از وی مبنی بر هدایت رزمندگان ایرانی در نبردهای سخت نقل شده‌است.

 



طبقه بندی: بانوفاطمه زهرا(س)در باورهای عامیانه و افسانه‌ها، ، |
برچسب ها: بانوفاطمه زهرا(س)در باورهای عامیانه و افسانه‌ها"عاميانه"اسطوره اي"باور"جنگ تحميلي"هشت سال دفاع مقدس"رمزهاي عمليات"،


بانوفاطمه زهرا(س)در منابع مذهبی
نویسنده : ميلاد بيات
تاریخ : پنج شنبه 31 فروردين 1396

بانوفاطمه زهرا(س)در منابع مذهبی

منابع مذهبی در مورد فاطمه بسیار فراوان می‌باشد. فاطمه در منابع مذهبی از اعضای اهل بیت پیامبر مسلمانان شمرده می‌شود و یکی از پنج نفر موسوم به آل کسا (آل عبا) و از افرادی که وجود نورانی او هزاران سال پیش از خلقت جهان توسط خداوند بوجود آمده‌است.در منابع اهل سنت بر روی شخصیت او به عنوان بانویی پرهیزکار با ایمان تأکید می‌شود. این منابع بخصوص بر دختر پیامبر مسلمانان، زندگی زاهدانه او، و الگوی تقوا تأکید دارند. طبق گفته ورنا کلم منابع اهل سنت همچنین نقل می‌کنند که محمد فاطمه را سرور زنان همه جهانیان خوانده است. در برخی از منابع اشاره شده که او سرور زنان بهشتی (منهای مریم) و در برخی دیگر او سرور زنان همه عوالم است.

 

 

اثر خوشنویسی که در آن نامِ «فاطمه زهرا» نوشته شده‌است.

براي خواندن ادامه مطلب به ادامه مطلب برويد

 



طبقه بندی: بانوفاطمه زهرا(س)در منابع مذهبی، ، | | ادامه مطلب...
برچسب ها: بانوفاطمه زهرا(س)در منابع مذهبی،


ویژگی‌های ظاهری و جسمانی بانوفاطمه زهرا(ُُس)
نویسنده : ميلاد بيات
تاریخ : پنج شنبه 31 فروردين 1396

ویژگی‌های ظاهری و جسمانی بانوفاطمه زهرا(ُُس)

 

برخلاف خواهرش رقیه که منابع اولیه از زیبایی او سخن گفته‌اند، منابع در مورد ظاهر فاطمه سکوت کرده‌اند جز اینکه گزارش کرده‌اند که مانند محمد گام برمی‌داشته‌است. احادیثی در مورد رنجور و مریض بودن او را نمی‌توان قبول نمود و احتمالاً این احادیث به وضعیت‌هایی موقتی در زندگی فاطمه برمی گردد. اینکه فاطمه پنج بچه باردار شد، دوبار از مدینه به مکه رفت، و کار سخت او در خانه همه براین دلالت دارد که از سلامت در وضع جسمانی خوبی بسرمی‌برده‌است.



طبقه بندی: ویژگی‌های ظاهری و جسمانی بانوفاطمه زهرا(ُُس)، ، |
برچسب ها: ویژگی‌های ظاهری و جسمانی بانوفاطمه زهرا(ُُس)،


نمایی از قبرستان بقیع محل دفن احتمالی بانو فاطمه زهر(س)
نویسنده : ميلاد بيات
تاریخ : پنج شنبه 31 فروردين 1396


مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
Design By : Ashoora.ir













پایگاه جامع عاشورا

زیارت عاشورا
  • کد نمایش افراد آنلاین